Nizozemska 24.-29.04.21.

mm_amsterdam1

Nizozemska 24.-29.04.21.

Amsterdam i kraljev rođendan
Polja tulipana-Delft-Haag-Utrecht
24.04.-29.04.2021.

Autobusni polazak iz Pule, Pazina i Rijeke

First minute cijena: 3.500 kn
Redovna cijena: 3.700 kn

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije, Austrije u pravcu Njemačke. Smještaj u hotelu 3* na području njemačke savezne države Hessen. Noćenje.

2. DAN Nakon doručka nastavljamo vožnju kroz Njemačku i Nizozemsku do Amsterdama gdje stižemo u ranijim popodnevnim satima. Odlazimo na fakultativnu vožnju brodom tijekom koje ćemo se upoznati s amsterdamskim kanalima, lukom i rijekom Amstel oko koje je narastao grad. Nastavljamo s pješačkim razgledom grada: Rijskmuseum, Max Euweplein, Leidseplein, Leidse Straat, Rembrandt Plein, plavi most, mršavi most, Waterloo Plein, nova gradska vijećnica i opera, Portugalska sinagoga, kuća Rembrandta, Južna crkva, stara gradska vaga, De Wallen – četvrt crvenih svjetala, centralni trg Dam s kraljevskom palačom… Slobodno vrijeme za večeru u nekom od mnogobrojnih restorana. Odlazak našim autobusom do nedalekog gradića Breukelen. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.

3. DAN Doručak. Odlazimo do Lissea, gdje se nalazi Keukenhof, svjetski poznati lokalitet na kojem ćemo uživati u nepreglednim cvjetnim poljima, jednoj od najvećih atrakcija zemlje čuvene po tulipanima i svom vrtlarstvu. Više od 7 milijuna ručno sađenih lukovica ukrašava s ljubavlju uređen prostor koji se prostire na 32 hektara zemljšta s 15 km šetnica. U zatvorenim paviljonima će prilikom našeg posjeta biti prikazane izložbe karanfila, hortenzija, orhideja i najveća svjetska izložba ljiljana. Nakon uživanja u cvjetnoj idili, odlazimo prema Delftu, jednom od najljepših nizozemskih gradova, rodnom gradu Johannesa Vermeera i središtu proizvodnje poznatog plavog porculana. Razgled gradskog središta: Nova i Stara crkva u čijoj su kripti pokopani skoro svi nizozemski vladari, gradska vijećnica, spomenici Vilijamu Oranskom i Hugu Grotiusu. Slobodno vrijeme za kušanje palačinki «poffertjes» u jednom od tipičnih lokala na glavnom gradskom trgu. Odlazimo do nedalekog Den Haaga, sjedišta kraljevske obitelji i nizozemske vlade. Razgled grada: Binnenhof s čuvenom kraljevskom galerijom Mauritshuis i gornjim domom nizozemskog parlamenta, jezerce Hofvijver, galerija princa Vilema V., Gevangenpoort, katedrala Sv. Jakova, centralni trg Groenmarkt, stara gradska vijećnica… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN – Kraljev rođendan Nakon doručka odlazimo vlakom do Amsterdama gdje ćemo se pridružiti velikom broju nizozemaca i njihovih gostiju u narančastom ludilu i nesvakidašnjoj proslavi kraljevog rođendana. Cijeli dan je slobodan za sudjelovanje u jednoj od najvećih zabava na svijetu, tijekom koje se organiziraju koncerti i predstave na otvorenom, na svakom koraku prodaju se stare stvari iz podruma i tavana, plovi se čamcima po kanalima, jedu se velike količine prepoznatljive nizozemske slastice tompouce, pjeva se i pleše na ulicama… Za one željne mirnije atmosfere preporučamo posjet nekom od čuvenih muzeja koji su toga dana otvoreni. Povratak vlakom u hotel. Noćenje

5. DAN Nakon doručka napuštamo hotel i odlazimo do Utrechta, religijskog centra i jednog od najstarijih nizozemskih gradova. Razgled povijesne jezgre kojom dominira 112m visoki toranj, domplein, katedrala sv. Martina, povijesna zgrada sveučilišta, Oudegracht, gradska vijećnica, shopping ulice Steenweg, Bakerstraat… Slobodno vrijeme za istraživanje uličica oko starog kanala, shopping ili ručak. U rano popodne nastavljemo vožnju kroz Nizozemsku i Njemačku. Smještaj u hotel na području njemačke savezne pokrajine Hessen. Noćenje.

6. DAN Doručak. Vožnja autobusom kroz Njemačku prema Austriji i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA: 3500 kuna
(vrijedi za prijave i uplate do 28.2.21. ili do popunjenja mjesta na akciji)

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenje s doručkom u hotelima 3* u Njemačkoj, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Breukelenu, razgledi prema programu, usluge voditelja putovanja, cjelodnevni izlet u Kuekenhof, Delft i Den Haag, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Trokrevetna soba nija moguća. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručno vođenje u muzejima i crkvama, fakultativnu vožnju brodom po amsterdamskim kanalima 15€; ulaznicu za Keukenhof (polja cvijeća) 19€, povratnu kartu za vlak na relaciji Breukelen-Amsterdam-Breukelen 12€ (napomena: cijene ulaznica navedene su informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama).

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 2,00 eura (po osobi/noć) – podložno promjenama, jednokrevetna soba: 1.500,00 kn. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

First minute cijena: 3.500 kn
Tags:

Centar za postavke privatnosti