Budimpešta; Nova godina

mm_budimpešta

Budimpešta; Nova godina

Doček Nove godine u Budimpešti
30.12.20.-2.1.21.

Autobusni polazak iz Pule, Pazina i Rijeke

First minute cijena: 1.490 kn
Redovna cijena: 1.590 kn

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN – 30.12.20.
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel s 3*. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Noćenje.

2. DAN – 31.12.20.
Doručak. Odlazimo na autobusno-pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena uz prigodnu čašu pjenušca. Slobodno popodne. Vraćamo se u hotel i pripremamo za najluđu noć u godini. Prema želji, možete izabrati DOČEK NOVE GODINE u nekom od budimpeštanskih restorana ili se provesti u zabavi na otvorenom s mnoštvom Mađara i njihovih gostiju iz cijelog svijeta na nekom od punktova u centru Budimpešte. Noćenje.

3. DAN – 1.1.21. SRETNA NOVA GODINA!
Nakon doručka organiziramo poludnevni fakultativni izlet autobusom u pitoreskni gradić Szentendre, najposjećenije turističko odredište osim glavnog grada. Zbog svojeg položaja i zanimljive arhitekture, grad je postao mekom za umjetnike iz svih krajeva svijeta. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vrijeme za individualne programe. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran – Čardu s ciganskom glazbom i programom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – 2.1.21.
Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Muzej lijepih umjetnosti, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

First minute cijena aranžmana: 1.490 kn

First minute cijena vrijedi za prijave i uplate do 30.11. ili do popunjenja mjesta na akciji.
Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom uz povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3*, panoramski razgled Budimpešte autobusom, usluge voditelja putovanja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

CIJENA NE UKLJUČUJE:
ulaznice, stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

DOPLATE:

  • Jednokrevetna soba 600,00 kn;
  • Vožnja brodom po Dunavu €15;
  • Večera u čardi €25;
  • Poludnevni izlet u Szentendre €10 (minimalno 20 prijavljenih) – plaćanje u eurima na licu mjesta;
  • Putno zdravstveno osiguranje.

NAPOMENA: cijene fakultativnih sadržaja su navedene informativno kao i redoslijed razgleda koji može biti podložan promjenama.

Dobro je znati: U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta forinta koja je i jedino sredstvo plaćanja. Forinte je moguće nabaviti i u našim bankama.

OPĆE UPUTE I NAPOMENE T.A. Maremonti Istra, sastavni su dio ovog programa.

Centar za postavke privatnosti