Slavonija i Baranja

osijek

Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja
9.10.-11.10.2020.

Autobusni polazak iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena aranžmana: 900 kn

PROGRAM PUTOVANJA
1 DAN.
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i Slavonskom Brodu te dalje prema Đakovu. Po dolasku slobodno vrijeme za ručak nakon čega odlazimo na orijentacijski razgled grada: Strossmayerov trg središte je grada, omeđen katedralom, kurijama, korzom, biskupskim dvorom i sjemeništem. Đakovačka katedrala posvećena sv. Petru najistaknutiji je spomenik Đakova, uz koju se nalazi biskupski dvor sagrađen u baroknom stilu. U starom dijelu grada značajan je Muzej Đakovštine koji čuva nekoliko vrijednih zbirki: arheološku, kulturno-povijesnu, etnografsku, numizmatičku i umjetničku. Uz Strossmayerovu katedralu, najveća znamenitost grada je đakovačka ergela plemenitih konja lipicanaca, jedna od najstarijih u Europi. Na lokaciji Ergele u samom centru grada Đakova, u Pastuharni smješteni su pastusi koji tu prolaze dresuru i obuku za konjičke sportove, terapeutsko jahanje, vožnju dvoprega i četveroprega te školu jahanja. Fakultativni posjet Pastuharni i slobodno vrijeme za doživljaj tradicije uzgoja konja. Krećemo prema nedalekom Osijeku, najvećem gradu istočne Hrvatske na obali rijeke Drave. Smještaj u hotelu s 3*. Fakultativna večera. Preporučamo šetnju do Tvrđe i promenade duž Drave. Noćenje.

2. DAN
Nakon doručka odlazimo na autobusno-pješački razgled grada uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: barokna Tvrđa; spomenik posvećen Sv. Trojstvu ukrašen skulpturama svetaca zaštitnika od kuge, mramorne fontane, isusovačka crkva, franjevačka crkva, Vodena vrata, jedina sačuvana gradska vrata, gradske zidine, gornji grad; spomenik-simbol grada konkatedrala sv. Petra i Pavla, Hrvatsko narodno kazalište, barokna kapela sv. Roka. Osječka promenada jedno je od najdužih šetališta u Hrvatskoj, iznimno popularno među građanima Osijeka, kao i brojnim turistima. Na južnim padinama Banskog brda smješteno je Etno selo Karanac gdje ćemo iskusiti okuse i mirise Baranje. U Baranjskoj kući moći ćemo kušati klasične baranjske specijalitete kao što su fiš paprikaš, čobanac, šaran na rašljama, perkelt od soma s domaćim rezancima i mnogi drugi. Uz restoran u kojem su oživljeni stari i već pomalo zaboravljeni recepti, uređena je i etno ulica starih zanata – “Ulica zaboravljenog vremena“. U ulici se nalazi sedam starih ambara u kojima su smještene lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica “Pod kruškom“. U ranim večernjim satima vraćamo se u Osijek. Fakultativna večera u Hotelu. Noćenje.

3. DAN
Doručak. Napuštamo Osijek i krećemo prema Kutjevu. Posjet kutjevačkim podrumima (fakultativno) gdje ćemo uz obilazak podruma sa stručnim vodičem degustirati kvalitetna vina uz domaće slane lepinjice, sir i kruh. Ovdje se za ljubitelje vina skrivaju prave poslastice. Stari dio podruma čuva najbogatiju vinsku arhivu u Hrvatskoj, službeno procijenjenu na 10 milijuna eura u kojoj uz 70.000 butelja pažljivo odležavaju butelje najstarijeg primjerka iz 1947. godine. Znate li kako se arhiviraju vina? Zašto su tako skupocjena i prestižna? Otkrit ćemo Vam u sklopu obilaska kompleksa. Nakon mogućnosti kupnje vina, nastavljamo vožnju prema Požegi. Zajedničkom šetnjom upoznati ćemo centar grada koji potječe s početka 13. stoljeća, kada se 1210. godine prvi puta spominje Požeška županija, a 1227. godine i sam grad: Trg sv. Trojstva s kužnim pilom iz 1749. palača Požeško-slavonske županije, Gradska kuća, crkve Svetog duha i sv. Lovre, franjevački samostan, Trg Matka Peića… Slobodno vrijeme za ručak i individualno upoznavanje s gradom. U popodnevnim satima krećemo prema Rijeci i Puli gdje stižemo u večernjim satima.

Cijena aranžmana: 900 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom uz povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Osijeku, razgledi Đakova i Osijeka, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 30 putnika.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • ulaznica za ergelu Pastuharna 30,00 kn;
  • ručak u Baranjskoj kući uz posjet ulici zaboravljenog vremena 95,00 kn;
  • ulaznica u Park prirode Kopački rit – (uvodna prezentacija, video prezentacija, plovidba brodom 1 h uz stručno vodstvo) – 80,00 kn, djeca 70,00 kn;
  • obilazak Kutjevačkih podruma i degustacija 5 vrsta vina sa sirom i kruhom – 60,00 kn;
  • stručna vođenja i ulaznice za dvorce, muzeje, crkve i sl.;

DOPLATE:

  • obvezna doplata za turističku pristojbu: 10 kuna (po osobi/noć) – može biti podložno promjenama.
  • doplata za 2 večere u hotelu 160 kuna;
  • jednokrevetna soba 150,00 kuna;

NAPOMENA: cijene fakultativnih sadržaja navedene su informativno kao i redoslijed razgleda koji mogu biti podložni promjenama.

OPĆE UPUTE I NAPOMENE T.A. Maremonti Istra, sastavni su dio ovog programa.

Privacy Preference Center