Predbožićni Salzburg 18.-20.12.20.

mm_salzburg

Predbožićni Salzburg 18.-20.12.20.

Predbožićni Salzburg i austrijska jezera
18.12.-20.12.20.

Autobusni polazak iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena aranžmana: 1.150 kn

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Smještaj u hotelu “Achat Plaza Salzburg zum Hirschen” s 4*. Nakon kratkog odmora odlazimo razgledati Mozartov grad pješice uz pratnju našeg vodiča: Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart , groblje Sv.Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell – rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra – najstarija u gradu, katakombe sv.Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. U kasno popodne i ranim večernjim satima, nakon obilaska štandova na predbožićnim sajmovima, preporučamo izlazak u neki od poznatih gradskih restorana ili u pivnice i pubove na i oko Getreide Gasse. Moguć je odlazak u grad javnim prijevozom ili pješice ovisno o odabranom hotelu. Noćenje.

2. DAN
Doručak. Odlazimo autobusom na fakultativni izlet prema prekrasnom području austrijskih jezera. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv. Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Potom dolazimo do mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti jednu od najpoznatijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Ovdje je carska vila i ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Vraćamo se u Salzburg. Slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN
Doručak. Naš izlet u Salzburgu završit ćemo fakultativnim posjetom utvrdi Festung Hohensalzburg koja dominira nad cijelim gradom i okolišem, a koja je tijekom povijesti predstavljala izraz moći salzburških nadbiskupa koji su vladali gradom. Do utvrde ćemo doći uspinjačom i razgledati je individualno uz vođenje putem audio vodiča na više svjetskih jezika. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i dalje upoznavanje s gradom do popodnevnih sati kada krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

Cijena aranžmana: 1.150 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:
prijevoz turističkim autobusom uz povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u hotelu s 4* na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled grada, priprema i organizacija putovanja, usluge voditelja putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama,
  • ulaznice za Festung Hohensalzburg €16,00;
  • Katakombe sv Ruperta €2;
  • cjelodnevni fakultativni izlet na područje austrijskih jezera €15

cijene ulaznica su navedene informativno, a redosljed fakultativnih sadržaja može biti podložan promjenama

DOPLATE:

  • doplata za jednokrevetnu sobu: 500,00 kn;
  • Obavezna boravišna pristojba: € 3,00 po osobi za obje noći.
  • Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem.

NAPOMENA: Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.

OPĆE UPUTE I NAPOMENE T.A. Maremonti Istra, sastavni su dio ovog programa.

Tags:

Centar za postavke privatnosti