Puglia 18-24.04.2022. – garantirano!

ALBEROBELLO

Puglia 18-24.04.2022. – garantirano!

Autobusni polazak iz Pule, Pazine i Rijeke
7 dana, 6 noći
First minute cijena: 4.200 kn

Program putovanja

1. DAN 18.4.22. PULA/RIJEKA – LORETO – PESCARA
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 04:30 sati, s tunela Učka u 04:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju pored Trsta, Venecije, Padove i Ferrare prema regiji Emilia Romagna i dalje prema Loretu, najvećem marijanskom svetištu Italije. Prema legendi, kućicu svete Obitelji iz Nazareta anđeli su 10.5.1291. prenijeli na naš Trsat. Istu kućicu anđeli su preko noći 10.12.1294. prenijeli u Loreto. Razgled bazilike Svete kuće u kojoj je kućica smještena i prekrasnog trga s Bramanteovom gradskom vijećnicom i jezuitskim kolegijem. Povratak prema obali do Pescare. Smještaj u hotelu s 4*. Noćenje.

2. DAN 19.4.22. LESINA – MONTE SANT ‘ANGELO – CASTEL DEL MONTE – BARI
Nakon doručka krećemo autocestom prema jugu. Vožnja kroz regiju Molise do nacionalnog parka Gargano na području Puglie. Po dolasku u Lesinu, gradić na obali istimenog jezera i jedne od najvećih mediteranskih laguna napravit ćemo kraću pauzu za kavu i šetnju specifičnom obalom gdje su vezane barke za lov na poznate apulijske jegulje. Vraćamo se prema obali i nakon uspona atraktivnom, vijugavom cestom s pogledom na plantaže kaktusa i maslina stižemo u Monte Sant’Angelo mali gradić koji se smjestio na vrhu 796m visokog brda nad poluotokom Gargano i Jadranskim morem čuven po svetištu-špilji, posvećenoj sv. Mihovilu Arkanđelu i specifičnim bijelim kućama. Razgled crkve sv. Mihovila Arkanđela te ostalih znamenitosti. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih poljoprivrednih proizvoda i specijaliteta. Nastavljamo vožnju prema nacionalnom parku Alta Murgia gdje ćemo nedaleko Andrie razgledati Castel del Monte, citadelu i dvorac koji je 1240.g. sagradio jedan od najmoćnijih srednjevjekovnih vladara Frederik II Hohenstaufen koji je ova područja južne Italije naslijedio od svoje majke, Konstance od Sicilije. Citadela, koja je sagrađena na jedinoj uzvisini koja dominira okolnim teritorijem je nadaleko poznata po svom obliku oktogona u čijih se 8 kuteva nalazi još 8 oktogonalnih kula. Nastavak vožnje kroz prekrasne maslinike prama Bariju. Smještaj u hotelu s 3*. Večera. Noćenje.

3. DAN 20.4.22. ALBEROBELLO – POLIGNANO AL MARE – BARI
Nakon doručka krećemo prema području doline Itria gdje nakon vožnje kroz nepregledne nasade maslina stižemo do Alberobella, fantastičnog bajkovitog mjesta s bijelim kućicama sa stožastim krovovima – trullima, koje podsjećaju na kućice patuljaka. U velikom broju kućica kojih ima oko 1500 i danas žive ljudi, a u mnogima se nalaze trgovine, suvenirnice, restorani i turistički objekti. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje ove nesvakidašnje atrakcije.
Nakon bajkovitog Alberobella nastavljamo prema nedalekom Polignano a Mare, jednom od najljepših obalnih gradića Italije koji osvaja svojim kućama sagrađenim na stijenama iznad mora i uskim uličicama s kafićima i umjetničkim galerijama. Mjesto čija povijest seže do 4. stoljeća prije Krista nalazi se na popisu najšarmantnijih dragulja Italije, a poznato je i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio u svjetskim razmjerima svojom glasovitom pjesmom „Volare“. Nakon kraće vožnje krećemo na razgled Barija, grada koji se sastoji od stare jezgre na poluotoku okružene visokim zidinama, novim djelovima uz obalu i industrijskim četvrtima u zaleđu: Bazilika Svetog Nikole (katoličko-Pravoslavna crkva) zaštitnika Barija, pomoraca, djece i trgovaca, sagrađena 1087. godine, jedan od najvažnijih simbola grada, katedrala Svetog Sabina u stilu apulijske romanike, sagrađena 1178., Normanska tvrđava (Castello Svevo) koju je sagradio kralj Sicilije, Norman Ruggero II, šetnice lungomare imperatore Augusto i lungomare Sauro, corso V. Veneto, corso Cavour, corso Vittorio Emanuele II…. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN 21.4.22. MATERA – OSTUNI – LECCE
Doručak. Napuštamo Bari i odelzimo u smjeru Basilicate gdje ćemo posjetiti i razgledati Materu, europsku prijestolnicu kulture 2019.g., biser Basilicate i prvi grad na jugu Italije koji je uvršten na popis UNESCO baštine, zbog povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi. Sassi potječe od prapovijesnog, trogloditskog najstarije naseljenog mjesta u Italiji, a sastoje se od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso koji ostavlja dojam kazališta unutar špilje te kućama u “špiljama” koje se stepenasto spuštaju niz stube grada, Civita s katedralom i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Na ovom području snimljen je film “Pasija” Mela Gibsona. Nakon slobodnog vremena nastavljamo vožnju prema Ostuni, još jednom bijelom gradu čiji centar podsjeća na arapsku kazbu zahvaljujući svojim jednokatnicama i uskim uličicama koje vode do katedrale Marijinog navještenja, zanimljivog kasno gotičkog zdanja iz 15. stoljeća. Nakon kraćeg obilaska vozimo se prema našem sljedećem odredištu, gradu Lecce, baroknom biseru poluotoka Salento na samom vrhu “pete talijanske čizme”. Smještaj u hotelu s 4*. (Večera). Noćenje.

5. DAN 22.4.22. LECCE – GALLIPOLI
Doručak. Odlazimo do centra grada na pješački razgled Firence juga ili kraljice baroka kako se Lecce često naziva: rimski amfiteatar iz 2. stoljeća građen za 25000 gledatelja, trg Sv. Oronza sa stupom na kome se nalazi brončani kip zaštitnika grada, crkva svete Chiare čuvena po svom plafonu od kaširanog papira, Piazza del Duomo s katedralom Marijinog navještenja iz 12. stoljeća sa 70 metarskim baroknim tornjem iz 17. stoljeća, Via V. Emanuele, glavna gradska prometnica, bazilika Svetog srca koju zbog prekrasnog baroknog pročelja smatraju amblemom grada, dvorac Karla V, svetog rimskog cara iz 16. stoljeća… U popodnevnim satima odlazimo autobusom do obale Jonskog mora gdje ćemo posjetiti Gallipoli, neočekivani kutak orijenta koji se smjestio na otočiću, pristup kojemu čuva aragonski dvorac s revelinom. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje i doček ribara koji prodaju dio svog ulova na rivi, a što predstavlja izuzetnu atrakciju. Povratak u Lecce. (Večera). Noćenje.

6. DAN 23.4.22. LUCERA – PESARO
Doručak. Napuštamo Salento, a na putu prema sjeveru posjetit ćemo Luceru. Kraći orijentacioni razgled grada: ostaci tvrđave Frederika II iz 13. stoljeća s impozantnim zidinama, katedrala Navještenja djevice Marije u kojoj se čuvaju relikvije blaženog Augustina Kažotića, zagrebačkog biskupa s početka 14. stoljeća , rimski amfiteatar… Šetnja i slobodno vrijeme za kavu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Pesaru. Smještaj u hotelu s 3*. Noćenje.

7. DAN 24.4.22. RAVENNA – RIJEKA/PULA
Nakon doručka odlazimo prema pokrajini Emilia Romagna i stižemo u Ravennu. Slijedi kratki pješački razgled glavnog grada zapadnog rimskog carstva: mauzolej Galle Placidie, kćeri cara Teodozija iz 5. stoljeća i bazilika Sv. Vitala s prekrasnim mozaicima, Danteova grobnica, bazilika Sv Apolinara Novog, Neonova krstionica… Slobodno vrijemeza ručak te nastavak vožnje duž jadranske obale kroz područje Valli di Commachio i deltu rijeke Po pored Chioggie, Venecije i Trsta prema Sloveniji i Hrvatskoj. U Rijeku stižemo u večernjim satima.

First minute cijena: 4200 kn

(vrijedi za prijave i uplate do 04.03.22. ili do popunjenja mjesta na akciji)
Redovna cijena: 4400 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 polupansiona + 4 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* (lokalna kategorizacija) prema programu, usluge stručnog pratitelja i stručnih lokalnih vodiča, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.
Ulaznice: tvrđava u Luceri € 2,00; Castel del Monte € 12, Mauzolej Gala Placidia, Bazilika San Vitale, Neonova krstionica, bazilika Sv Apollinara Novog € 13 Napomena: cijene ulaznica navedene su informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

DOPLATE: Mogućnost doplate za 2 večere u hotelu u Lecceu: 400,00 kuna (prilikom rezervacije)
Obvezna doplata na licu mjesta za turističke pristojbe: € 18,00 po osobi – podložno promjenama, jednokrevetna soba: 1.400,00 kn.

OPĆE UPUTE I NAPOMENE T.A. Maremonti Istra, sastavni su dio ovog programa.

Centar za postavke privatnosti