Sjeverna Hrvatska 15.-16.5.21.

Stari_grad_Varaždin_i_zelenilo

Sjeverna Hrvatska 15.-16.5.21.

Varaždin – Čakovec – Sv. Martin na Muri
15.5.-16.5.2021.

Autobusni polazak iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena aranžmana: 490 kn

Program putovanja

1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje prema Varaždinu gdje ćemo odmah po dolasku prošetati znamenitim varaždinskim grobljem ustanovljenim u 18. stoljeću. Za današnji izgled groblja zaslužan je Herman Haller koji je groblje pretvorio u park posadivši različite vrste biljnih nasada poput čempresa, javora, thuja, crvene bukve, jasena, magnolije, trava i cvijeća. Uz čudesno zelenilo kriju se prekrasne obiteljske grobnice, kapelice i nadgrobni spomenici, od kojih su brojni radovi poznatih hrvatskih kipara. Odlazimo posjetiti varaždinsku tržnicu, poznatiju kao „Plac”, pravo mjesto za doživjeti Grad i Varaždince. Šarenilo boja i mirisa svježe ubranog domaćeg voća i povrća, sir i vrhnje, cvijeće, živopisni prodavači – „kumice”, kupci, turisti… Slijedi pješački razgled grada uz pratnju stručnog lokalnog vodiča tijekom kojeg ćemo obići i upoznati najvažnije gradske znamenitosti: gradske palače poznatih obitelji (Patačić – Puttar, Erdödy, Drašković, Keglević…), zgrada HNK, župna crkva Sv. Nikole, gradska vijećnica, Katedrala varaždinske biskupije, Feudalna utvrda, od davnina nazivana Stari grad… Slobodno vrijeme za ručak i individualno istraživanje.

Odlazimo u pravcu Međimurja i Čakovca, grada u kojem je preko 100 godina stolovala plemićka obitelj Zrinski. U hrvatsku, ali i europsku povijest Zrinski su se upisali zbog svojih ratničkih pothvata u ratovima s Turcima, ali i kao pjesnici, gastronomi, političari, zavjerenici i na kraju tragičari. Razgled stare gradske jezgre Čakovca: Franjevački trg sa Franjevačkim samostanom i crkvom Sv. Nikole biskupa, Ulica kralja Tomislava s nizom kuća iz 18. i 19. stoljeća, Trg Republike, Trgovački kasino građen u stilu mađarske secesije, spomenik Nikoli Zrinskom, Utvrda Zrinski…
Nastavak vožnje u pravcu Sv. Martina na Muri i smještaj u apartmane Regina u sklopu termi Sveti Marin. Fakultativna večera uz doplatu. Slobodno vrijeme za neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu (mogućnost noćnog kupanja do 23h.).

2. DAN
Fakultativni doručak uz doplatu i slobodno prijepodne za odmor, kupanje u “The Temple of Life” ili tjelovježbu u fitnessu. U popodnevnim satima napuštamo Sv. Martin i krećemo prema Čakovcu te autocestom u smjeru Zagreba i dalje prema Rijeci i Puli gdje stižemo u ranim večernjim satima.

Cijena aranžmana: 490 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

prijevoz turističkim autobusom uz povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u apartmanima za 2-3 i 4-5 osoba s WC-om, kupaonom i kuhinjom; neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu “The Temple of Life”; noćno kupanje do 23 h; besplatni WiFi u cijelom Resortu; neograničeno korištenje fitnessa; razglede prema programu, usluge voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Varaždinu; pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana.
Minimalni broj putnika: 35

Cijena ne uključuje:

stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, ulaznice.

Doplate:

  • obvezna doplata za turističku pristojbu: 10 kuna (po osobi/noć);
  • jednokrevetni apartman: 200,00 kn.;
  • doručak 85,00 kn; večera 100,00 kn; (uplata prilikom rezervacije aranžmana).

POPUSTI: dijete do 12 godina kao 3. osoba u apartmanu – 100 kn; odrasla osoba – 50 kn

OPĆE UPUTE I NAPOMENE T.A. Maremonti Istra, sastavni su dio ovog programa.

Centar za postavke privatnosti