Tunis – Alibabina pustolovina 2022

tunis 3

Tunis – Alibabina pustolovina 2022

Datumi polazaka:
Ali Babina pustolovina u Tunisu: 12.7., 2.8., 23.8., 13.9., 27.9., 4.10., 25.10.2022.
Cijena od: 4.269,00 kn
zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu
putovnica mora biti važeća najmanje 4 mjeseca od povratka sa putovanja
Turistička taksa za sve osobe iznad 12 godina: taksa se plaća na licu mjesta u hotelu. Cijene: 3 TND (tuniška dinara) u hotelima 4* i 5*, 2 TND u hotelima 3* po osobi i noćenju!

Program putovanja

1. DAN: LJUBLJANA – MONASTIR – YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Sastanak putnika u zračnoj luci. Polazak zrakoplova prema Tunisu (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku Monastir. Transfer autobusom do hotela El Mouradi 4* i smještaj na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

2. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga. Noćenje.

3. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI – TUNIS – KARTAGA – SIDI BOU SAID – YASMINE
HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI

Nakon doručka slijedi vožnja prema sjeveru zemlje i glavnom gradu Tunisu. Dolazak u središte moderne i živopisne prijestolnice, u tunišku medinu, gdje ćete imati priliku okušati se u vještini cjenkanja. Nastavak puta do Kartage, prijestolnice Punskog carstva, slijedi razgled ostataka drevne Kartage; danas je to dio zaštićenog područja UNESCO-a. Kartaga će probuditi vašu maštu svojom bogatom i zanimljivom poviješću i ispričati priču o princezi Elisi i velikom vojskovođi Hanibalu. Nakon obilaska slijedi ručak, a zatim šetnja idiličnim bijelo-plavim gradićem umjetnika Sidi Bou Said, koji nudi prekrasan panoramski pogled. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN: YASMINE HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI – EL JEM – MATMATA – DOUZ
Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema jugu države u nezaboravnu avanturu i otkrivanje skrivenih blaga Tunisa. Prvo zaustavljanje je u mjestu El Jem gdje ćemo vidjeti jedan od najvećih i najočuvanijih rimskih amfiteatara, koji je nekad mogao primiti do 30 000 posjetitelja. Slijedi vožnja do mjesta Matmata i posjet tipičnoj berberskoj, trogloditskoj kući u kojoj neki Berberi još uvijek žive u svojoj kulturi i jeziku. Ručak (piće uz doplatu). Nastavak puta do grada Douz, oaze koja se još naziva “Vrata Sahare”, mjestu gdje počinju prave pješčane dine. Nezaboravno iskustvo zasigurno će biti šetnja Saharom na malo drugačiji način, na leđima deve (fakultativno, uz nadoplatu). Smještaj u hotelu 4*. Večera i noćenje.

5. DAN: DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR
Nakon doručka nastavak safari programa i odlazak na najveće presušeno slano jezero u Tunisu, Chott El Jerid, gdje je predviđena kratka pauza. Ne propustite priliku za kupnju pustinjskih ruža ili fotografiranje ovog prirodnog fenomena. Nastavak vožnje prema mjestu Tozeur. Ako ste spremni doživjeti pravu avanturu predlažemo adrenalinsku off road vožnju terenskim vozilima do prekrasnih oaza Chebika i Tamerza (fakultativno, uz nadoplatu). Smještaj u hotel 4*, ručak, večera, noćenje. Po želji nakon večere, mogućnost odlaska do muzeja Dar Zamen u Tozeuru, koji predstavlja tradiciju, povijest države i priče o 1001 noći (fakultativno, uz nadoplatu).

6. DAN: TOZEUR – GAFSA – KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Doručak. Vožnja do oaza palmi datulja ili posjet malom zoološkom vrtu (fakultativno, uz nadoplatu) Slijedi vožnja prema sjeveru i zaustavljanje na putu za ručak. Posljednje zaustavljanje je u svetom gradu muslimana, Kairouanu i razgled izvana Velike džamije Oqb Ibn Nafaa. Posjetit ćemo i radionicu tepiha gdje ćete vidjeti razne ručno tkane tepihe i moći isprobati svoje vještine u cjenkanju. Nakon toga slijedi povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN: YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI
Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga.

8. DAN: YASMINE HAMMAMET /PORT EL KANTAOUI – MONASTIR – LJUBLJANA
Transfer od hotela do zračne luke. Polazak zrakoplovom prema Ljubljani (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku.

First minute cijena od 4.269 kn

NADOPLATE ZA VRIJEME SAFARI PROGRAMA (FAKULTATIVNO):
• jahanje deva (oko 15 EUR)
• vožnja terenskim vozilima do gorskih oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja terenskim vozilima do Ong Jmela (oko 45 EUR)
• obilazak muzeja Dar Zamen i mini zoo vrt (oko 15 EUR)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Povratnu zrakoplovnu kartu Ljubljana – Tunis (zračna luka Monastir) –
  • Ljubljana, snack i osvježavajuće piće tijekom leta, prijevoz prtljage, autobusni transfer zračna luka – hotel –
  • zračna luka,
  • 5 noćenja u hotelima El Mouradi 4* na osnovi all inclusive usluge,
  • 2 noćenja na području Sahare (Douz ili Tozeur) u hotelu El Mouradi 4* na osnovi polupansiona, ručkovi za vrijeme safari programa,
  • sve navedene ulaznice i lokalitete prema programu, asistenciju predstavnika, vođenje programa na hrvatskom ili
  • slovenskom jeziku, organizaciju putovanja i jamčevinu.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od nezgode), obroke drugačije od navedenih, transfere, fakultativne
izlete i programe, napojnice i ostale usluge koje nisu navedene u programu.

NAPOMENE Agencija zadržava pravo izmjene određenih dijelova te izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju, vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima. Za vrijeme smještaja u hotelu (El Mouradi 4* – Yasmine Hammamet / Port El Kantaoui 4*) usluga je na osnovi all inclusive usluge; za vrijeme safari programa usluga je na osnovi punog pansiona. Prilikom odlaska na safari gosti moraju napustiti svoje sobe i prtljagu uzeti sa sobom. Fakultativne izlete i usluge organizira lokalna putnička agencija. Za izvedbu ovog programa potrebno je minimalno 15 prijavljenih putnika. Vođenje je na hrvatskom ili slovenskom jeziku. Opći uvjeti putovanja sastavni su dio ovog programa, a nalaze se na web stranici www.suncaniodmor. com. Molimo cijenjene putnike da pročitaju uvjete prije potpisivanja ugovora. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana. Vrijeme leta je podložno promjeni. Organizator zadržava pravo promjene grada i satnice povratka i polaska bez posebne odštete. Organizator ne odgovara za zakašnjenje zrakoplova ni promjene u putovanju koje bi nastale zbog kašnjenja. Molimo imati u vidu da je kategorizacija hotela u Tunisu u pravilu slabija od Europske. Ako okolnosti onemogućuju smještaj u rezerviranom objektu, Organizator putovanja će putnika smjestiti u drugi objekt jednake ili više kategorije od rezervirane.

Cjenik
FIRST MINUTE CIJENE za rezervacije potvrđene do 15.05.2022.

USLUGA PREMA PROGRAMU 25.10. 13.9. i 27.9. i 4.10. 23.8. 12.7. i 2.8.
dvokrevetna standard soba 4.539 kn 4.689 kn 5.379 kn 5.759 kn
1. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 2.999 kn 2.999 kn 2.999 kn 2.999 kn
2. dijete 2-12 godina na pomoćnom ležaju 3.459 kn 3.259 kn 3.919 kn 4.069 kn
dijete 2-12 godina na osnovnom ležaju 3.609 kn 3.759 kn 4.219 kn 4.449 kn
jednokrevetna standard soba (1/1) 4.769 kn 4.999 kn 5.759 kn 6.219 kn

Korisne informacije:
ZRAKOPLOVNI PRIJEVOZ
Iz tehničkih ili organizacijskih razloga (i u vrlo kratkom roku pred put) može doći do promjene vremena leta, vrste zrakoplova, linija leta (npr. povezani letovi, dodatna međuslijetanja, promjene odlazne / dolazne zračne luke i sl.). Zrakoplovni prijevoz je u cijelosti u nadležnosti pojedinačnog prijevoznika, stoga za promjene koje nastaju iz navedenih razloga ne možemo preuzeti odgovornost. Može se dogoditi da je
polazak na destinaciju u večernjim satima, a povratak ujutro. Želimo Vam skrenuti pažnju da su prvi i zadnji dan putovanja namijenjeni dolasku, odnosno odlasku u željenu destinaciju ili izvan nje s uključenim transferima od i do hotela. Točne podatke o vremenu leta, kao i ostale informacije dobit ćete u Završnom pismu nekoliko dana prije putovanja.

KAŠNJENJE LETOVA
Do kašnjenja letova, na koje organizator nema utjecaja, može doći iz različitih razloga uzrokovanih višom silom. Primjerice, opterećenje zračnog prostora, nepogodne vremenske prilike, štrajkovi itd. Za nastale dodatne troškove ili neiskorištene usluge te za ostalu štetu organizator ne snosi odgovornost. Eventualne pritužbe putnici podnose zrakoplovnom prijevozniku.

DOLAZAK NA DESTINACIJU I TRANSFER, PREDSTAVNICI
Nakon slijetanja u željenu destinaciju, prolaska kroz carinu s provjerom putovnice te nakon što podignete svoju prtljagu, dočekat će Vas predstavnici agencije i otpratiti do autobusa koji će Vas dovesti do odabranog hotela ili mjesta boravka. Imajte na umu da predstavnici nemaju
mogućnost ulaska u carinski prostor te će Vas dočekati odmah po izlasku iz istog. Zbog velikog broja putnika može se dogoditi da naš
predstavnik ne može pratiti sve putnike do hotela. Ovisno o broju putnika na transferu od zračne luke do hotela i obratno, dolazi u obzir
i prijevoz manjim autobusom. Vrijeme transfera kod opisa hotela je orijentacijsko, stoga pojedinačni transfer može biti kraći ili duži (npr.
zbog prometnih uvjeta i prijevoza do dodatnih hotela). Prijevoz većih predmeta, primjerice opreme za golf, daske za jedrenje, bicikla itd.
treba prethodno najaviti i platiti dodatno na licu mjesta. Imajte u vidu da za svoju prtljagu odgovarate sami, stoga provjerite nalazi li se u Vašem
prijevoznom sredstvu. Osobito obratite pažnju pri izlasku iz prijevoznog sredstva. Predstavnici na destinaciji su sa hrvatskog, slovenskog ili
srpskog govornog područja. Obavijestit će Vas o info sastanku u hotelu gdje ćete dobit informacije o destinaciji i fakultativnim izletima (samo
za hotele s većim brojem gostiju). Predstavnici su Vam na raspolaganju u slučaju problema i nejasnoća (u Završnoj obavijesti dobit ćete njihov broj telefona). Molimo da poštujete predviđeno vrijeme sastanka jer predstavnici ne borave s gostima u hotelu.

KATEGORIZACIJA HOTELA
Kategorizacija hotela određena je od strane Ministarstva turizma zemlje u koju putujete prema standardima koje propisuju njihove državne institucije, a koji nisu identični našima. Moguće su razlikeu kvaliteti među objektima jednake kategorije, a isto je vidljivo i iz cijene aranžmana.

PRIJAVA / ODJAVA
Prema međunarodnim standardima i ugovorima sklopljenim shotelijerima ulazak u smještajnu jedinicu u pravilu je iza 15 sati, a ista se obično mora napustiti do 10 sati na dan završetka usluge, ukoliko za svaki pojedini smještajni kapacitet u programu nije određeno drugačije. Molimo da na dan odlaska poštujete vrijeme izlaska kako bi se soba mogla na vrijeme pripremiti za nove goste.

KLIMA UREĐAJI
Svi hoteli imaju klimatizacijski sustav (klima uređaj ili centralni sistem).U slučaju kvara ili drugih problema, molimo, odmah reagirajte i prijavite recepciji hotela.

VODA
Obavezno pijte flaširanu vodu, jer voda iz vodovoda većinom nije pitka. Izbjegavajte pića u koja je dodan led. Kupujte i naručujte u restoranima i barovima flaširanu vodu. Za osobnu higijenu možete koristiti vodu iz vodovoda.

HRANA
Prehrana u većini hotela prilagođena je međunarodnim standardima, ali nude i tradicionalnu hranu. U određenim satima moguće je da dođe do većih gužvi u restoranima i barovima što je na žalost nemoguće izbjeći, pogotovo tijekom sezone.

KUĆNI RED
Svaki hotel ima pravila kojih se gosti trebaju pridržavati. Neki hoteli imaju poseban dress code koji zabranjuje nošenje kratkih hlača i majica bez rukava u restoranima. U restorane nije dopušteno ući u mokroj odjeći i kupaćim kostimima.

NAPOJNICE
U većini arapskih zemalja davanje napojnica je uobičajeno. Nepisano je pravilo da svatko tko Vam pruži neku uslugu očekuje napojnicu.

POSEBNE NAPOMENE:
• transferi, fakultativni izleti i programi organizirani su od strane partnerskih agencija na destinaciji
• opisi hotela sadrže službenu kategoriju te države
• svaki putnik je odgovoran za svoje putne dokumente, agencija ne snosi odgovornost za eventualne poteškoće nastale prilikom ulaska u zemlju radi neispravnih dokumenata i sl.

TURISTIČKA TAKSA
Republika Tunis je s 1.1.2018. zakonom donijela odluku o plaćanju turističke takse u turističkim objektima. Plaćanje turističke takse je obavezno za svakog putnika koji na području Tunisa koristi usluge smještaja u bilo kojem smještajnom objektu. Predviđeni iznos turističke takse u hotelima s 3 * je 2 TND (približno 0,60 €) za odraslu osobu po noćenju i 3 TND (približno 0,90 €) za odraslu osobu po noćenju u hotelima s 4 i 5 *. Djeca mlađa od 12 godina oslobođena su plaćanja turističke takse. Taksa se plaća na recepciji hotela kod prijave. Organizator putovanja ne može i ne smije uključiti
turističku taksu u cijenu paket aranžmana. Turistička taksa plaća se prema broju noćenja koje putnik provodi u objektu, a najviše za 7 noćenja.

Centar za postavke privatnosti