Bali 20.04.-02.05.22.

bali free

Bali 20.04.-02.05.22.

Proljeće na Baliju, zrakoplovom
Avionom iz Zagreba
*Vrijednost više:hotel 5*
Ultra first minute cijena: 7.790 kn + pristojbe

Zbog geografskog položaja tik ispod Ekvatora, stanovnici Balija poznaju zimu samo kao misaonu imenicu. Kao regija Indonezije, najveće otočne i četvrte najmnogoljudnije zemlje na svijetu, Bali je jedan od 17.508 vulkanskih otoka malajskog arhipelaga. Čitav otok ostavlja dojam velike izložbe pod vedrim nebom i svjedoči o duhovnoj i kulturološkoj raznolikosti kasta, koja seže daleko u povijest.

Program putovanja

1. dan ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.15h s dolaskom u 23.30h po lokalnom vremenu.

2. dan ISTANBUL – DENPASAR – NUSA DUA
Nastavak putovanja za Bali na letu TK 66 u 02.10h s očekivanim dolaskom u 19.30h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti slijedi transfer do hotela udaljenog svega 20-ak minuta vožnje od zračne luke i smještenog na obali Nusa Due, jedne od najpoznatijih rajskih plaža otoka i istočne obale poluotoka Bukit na južnom kraju Balija. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. – 11. dan NUSA DUA
Doručak. Slobodni dani za odmor i opuštanje. Uživanje u hotelskim sadržajima te tirkiznom moru i prekrasnim pješčanim plažama okruženim egzotičnom ljepotom tropskih vrtova. Mogućnost odlaska i na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Ako, osim idiličnih plaža, postoji još jedna karakteristika Balija, to su zasigurno hramovi savršeno uklopljeni u slikovite krajolike. Noćenje.

Kintamani – Ubud
Na cca. 2 sata vožnje od Nusa Due nalazi se živopisna regija Kintamani koja objedinjuje vulkan i jezero Batur i mala sela smještena na rubu ogromne kaldere i obali jezera. Prekrasni krajolici, blizina najaktivnijeg vulkana na Baliju i posebna atmosfera privlače ovdje brojne avanturiste i ljubitelje prirode. Nakon ručka odlazak prema Ubudu, malom ugodnom gradu u planinama u samom srcu Balija. Na putu posjet hramu Tirta Empul jedinstvenom po bogatim izvorima vode za koje mještani vjeruju da pročišćavaju dušu i tijelo. U Ubudu ćete iskusiti jedinstvenu kulturu i životni stil otoka, a u manjim okolnim umjetničkim selima Celuk i Mas imat ćete priliku kupiti unikatne predmete i nakit od srebra i zlata te tradicionalne suvenire i rukotvornine od drveta.

Bedugul – Jatiluwih – Tanah Lot
Posjet planinskoj regiji u središnjem dijelu otoka u kojoj se nalazi Bedugul, malo selo u blizini jezera Bratan. Uz jezero se nalazi plutajući hram Ulun Danu, jedan od najposjećenijih i najslikovitijih hramova na Baliju. Put dalje vodi u unutrašnjost otoka, do prekrasnih terasastih rižinih polja Jatiluwih (UNESCO). Nakon ručka odlazak prema južnom dijelu otoka, do hrama Tanah Lot, jednog od simbola Balija, smještenom na stjenovitom otočiću blizu obale. Jedan je od sedam hramova koji su stotinama godina imali ulogu štititi obalu i stanovnike ovog indonezijskog otoka te je jedno od najpopularnijih mjesta za promatranje zalaska sunca.

Uluwatu – plesna predstava Kecak
U Pecatu, krajnjem zapadnom dijelu poluotoka Bukit, nalazi se Uluwatu, još jedan od hramova koji se smatraju duhovnim stupovima Balija. Poznat je po svojoj veličanstvenoj lokaciji, na samom rubu strme litice koja nadvisuje Indijski ocean (na cca. 70 m nadmorske visine). Balijska arhitektura, tradicionalna vrata, drevne skulpture… samo su neke od značajki ovog hrama koji je ujedno dom i brojnih skupina majmuna. Ovdje se svakodnevno od 18 sati, uz zalazak sunca u pozadini, održava plesna predstava Kecak, neka vrsta muzičke drame zasnovana na priči iz Ramajane, antičkog hinduističkog epa, koja govori o stalnoj borbi između dobra i zla, a većinom je izvode muškarci.

Istočni Bali
Visoko na obroncima vulkana Agung nalazi se hram Besakih, jedan od najvećih i najsvetijih hramova otoka kojeg često nazivaju “majka svih hramova”. Star preko tisuću godina, okružen terasastim rižinim poljima i slikovitim brdima, svjedoči bogatoj kulturi i povijesti. Nakon ručka u lokalnom restoranu posjet selu Tirta Gangga i bivšoj kraljevskoj palači na vodi. Odlazak potom u Klungkung u obilazak nekadašnje Palače pravde po imenu Kerta Gosa čiji fascinantni murali na stropu prikazuju borbu između dobra i zla.

12. dan NUSA DUA – DENPASAR – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do transfera prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 67 u 21.00h. Odmor i obroci tijekom noćnog leta.

13. dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 04.50h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.00h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.05h po loklanom vremenu. Završetak programa.

Ultra first minute cijena: 7.790 kn+ pristojbe 2.990 kn

Cjenik

DATUM ULTRA FIRST MINUTE FIRST MINUTE REDOVNA CIJENA
20.04. – 02.05.2022. 7.790 kn 8.090 kn 8.390 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.02., odnosno 01.03.2022. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Cijena aranžmana uključuje:
•Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
•Prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku na Bali te od hotela do zračne luke pri odlasku;
•Smještaj u hotelu Meliã Bali 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi pogled vrt (garden view) na osnovi 10 noćenja s doručkom i svim taksama;
•Voditelja putovanja iz Zagreba;
•Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:
•pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni),
•doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.290 kn,
•doplate za fakultativne sadržaje i obroke koji nisu gore navedeni,
•osobne troškove, napojnice,
•putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti za djecu:
•Dijete 2-11,99 godina bez ležaja (u krevetu s roditeljima): 2.500 kn
•Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvije odrasle osobe: 500 kn

Napomena – smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda – cijena po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
Polupansion: 4.290 kn
All inclusive usluga: 6.990 kn
Cjelodnevni izlet Kintamani – Ubud: 390 kn
Cjelodnevni izlet Bedugul – Jatiluwih – Tanah Lot: 390 kn
Poludnevni izlet Uluwatu – plesna predstava Kecak: 290 kn
Cjelodnevni izlet Istočni Bali: 390 kn
*cijena poludnevnog izleta uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu, 1 bocu mineralne vode po osobi, dok cijene cjelodnevnih izleta uključuju sve to isto + ručak u lokalnom restoranu (bez pića).

Napomene
Viza:
Hrvatski državljani, nositelji običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Indoneziju.

Red letenja:
TK1056 20APR ZAGREB ISTANBUL 20:15 23:30
TK 66 21APR ISTANBUL DENPASAR 02:10 19:30
TK 67 01MAY DENPASAR ISTANBUL 21:00 04:50+1
TK1053 02MAY ISTANBUL ZAGREB 07:00 08:05
*sve lokalna vremena

Korisne informacije – otok Bali/Indonezija:
Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: najzapadniji otok Maloga sundajskog otočja, između Lomboka i Jave
Glavni grad: Denpasar
Površina: 5,780 km2
Broj stanovnika: 4,317,404 (2020.)
Službeni jezik: Jezik: službeni jezik je bahasa Indonesia, a koriste se i engleski i njemački.
Vremenska razlika: +6h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR); 1 kn ≈ 2.170 IDR; 1 USD ≈ 14.324 IDR; 1 EUR ≈ 16.338 IDR
Električni napon: 110/220 V
Piće: koristiti flaširanu vodu
Odjeća i obuća: udobna obuća te lagana, pamučna odjeća. U hramove je zabranjen ulazak u kratkim hlačama i majicama bez pokrivenih ramena. Za prekrivanje se koristi tradicionalni sarong, dulji komad svilene ili pamučne tkanine.
Kupovina: tradicionalni proizvodi od drveta, srebra, zlata, kamena, umjetnički predmeti, slike na svili…
Klima: obzirom se nalazi samo 8 stupnjeva južno od ekvatora, Bali ima prilično ujednačenu klimu tijekom cijele godine. Prosječna temperatura tijekom cijele godine iznosi oko 30°C uz razinu vlažnosti od oko 85%. Dnevne temperature na niskim nadmorskim visinama variraju između 20 do 33°C, ali temperature značajno opadaju s povećanjem nadmorske visine. Zapadni monsun traje otprilike od listopada do travnja, a to može donijeti značajnu kišu, osobito od prosinca do ožujka. Izvan razdoblja monsuna, vlažnost je relativno niska i malo je vjerojatno da će padati kiša u nizinskim područjima.
Pozivni broj zemlje: +62
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, no za roaming svakako provjeriti prije putovanja s mobilnim operaterom čije usluge koristite
Cijepljenje: nije potrebno

NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativnih sadržaja bazirane su prema stanju iz prosinca 2021. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja tursitičke agencije organizatora putovanja.

Centar za postavke privatnosti