Okusi Istre

olive oil tasting

Okusi Istre

Poludnevni izlet
Istra je poznata po svojim gastronomskim specijalitetima poput vina, rakije, maslina i maslinovog ulja, sira, tartufa i brojnih drugih, a na ovoj turi ćete ih imati priliku kušati.

Turu započinjemo u prekrasnom vinnogradu Agrolagune nakon kojeg ćemo posjetiti i samu tvornicu u kojoj se grožnje iz ovog ali i mnognih drugih vinograda prerađuje u vino. Agrolaguna je poduzeće usmjereno na proizvodnju vina, uzgoj maslina i stočarstvo, a čiji su proizvodi u regiji popularni i visoko cijenjeni. Za kraj ćemo ovdje imati vinsku probu, degustaciju maslinovog ulja i sira.
Sljedeće odredište nam je Stancija Špin, farma ovaca udaljena svega 2 km od mora gdje ćemo imati ručak poslužen uz kvalitetno vino. Izlet nastavljamo odlaskom u Livade, malo mjesto poznato po tartufima gdje ćemo imati priliku degustirati proizvode s tartufima.
Turu završavamo u Buzetu gdje ćemo posjetiti malu destileriju rakija u kojoj će nam domaćini pokazati kako se rade rakije od različitog voća i bilja po kojima je Istra poznata. Nakon obilaska destilerije, degustacija tri vrste rakija te domaćih džemova u tradicionalnom ambijentu.
Povratak u Pulu.

CIJENA PO OSOBI: 670 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE:

  • Transfer
  • Vodič
  • Degustacija sira i vina u Agrolaguni
  • Ručak
  • Degustacija proizvoda s tartufima
  • Degustacija domaćih rakija i džemova

POLASCI IZ PULE ČETVRTKOM 1.7.-16.9.2021.
Polasci iz hotela prema planu puta.

Centar za postavke privatnosti