Venezia – otoci Murano i Burano -jednodnevni 16.10. i 24.10.21.

mm_venezia

Venezia – otoci Murano i Burano -jednodnevni 16.10. i 24.10.21.

Venecija

VENECIJA, OTOCI MURANO I BURANO
16.10.21.-SUBOTA i
24.10.21.- NEDJELJA
VRIJEDNOST VIŠE: ISKUSNI PRATITELJ

Venecija se nalazi na 118 otočića u močvarnoj venecijskoj laguni i istoimenom zaljevu na sjevernom dijelu Jadranskog mora. Povezana je sa 150 kanala i 400 mostova. Grad krasi bogata povijest ispunjena bogatstvom koje je zaradila kao najpoznatiji i najveći lučki grad te središte svjetske pomorske trgovine još u 15 stoljeću. Raskoš se očitovala na građevinama i palačama koje su bile uređivane od strane umjetnika kao što su Tintoretto, Tizian i Veronese.
Ukoliko još niste, posjetite ovaj grad sjaja, raskoši i romantike.

Program putovanja

Polazak autobusa iz Pule (kod Konzuma-ex Mercator) u 5:00 sati, Okreti u 5:20, Bonaci u 5:40, Poreča u 6:00 sati i GP Kaštel u 6:35 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju preko Trsta prema Veneciji, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na pristanište Punta Sabbioni. Po dolasku slijedi vožnja turističkim brodićem i obilazak otoka lagune. Plovidba lagunom do otoka Burano – otoka kuća, najživljih boja u cijeloj laguni i tradicionalnog središta izrade poznate venecijanske čipke. Prvo odredište je otok Burano – otok poznat po čipkarstvu i kućama najživljih boja u cijeloj laguni koje su ljudi gradili kako bi ribari u olujama lakše znali prepoznati svoje domove. Mnogima još ljepši od same Venecije, sa mnogobrojnim restoranima i slastičarnicama pruža savršen gastronomski užitak, a trgovine prepune kreativnih modnih detalja – čipkaste lepeze, romantični suncobrani te odjevni predmeti nikako vas neće ostaviti ravnodušnima. Potom slijedi plovidba do otoka Murano koji je svjetski poznat po izradi predmeta od stakla, a u maloj staklarskoj radnji pred vašim će očima umjetnici staklari predstaviti način izrade nimalo jednostavnih oblika bića i predmeta.
Slijedi nastavak vožnje prema Veneciji .Iskrcaj s brodića i šetnja s pratiteljem do trga Sv. Marka.
Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju bajkovitim uličicama i trgovima Venecije ili vožnju gondolom.
Polazak iz Venecije oko 18 sati. Dolazak u Istru u kasnim večernjim satima.

Cijena: 240 kn

Djeca do 12 god.: 160,00 KN

Cijena uključuje:
– prijevoz turističkim autobusom prema programu
– licenciranog turističkog pratitelja
– sve razglede prema programu
– troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
– dodatno putno i zdravstveno osiguranje
– objekti koji se fakultativno posjećuju
– sve što nije navedeno pod „Cijena uključuje“
– troškovi osobne prirode

OBAVEZNA NADOPLATA!– Transfer brodom Punta Sabbione – Murano – Burano – Venecija – Punta Sabbione – 21 EUR po osobi ( plaćanje pratitelju u busu)
Mogućnost ukrcaja: Pula , Okreti, Poreč, Bonaci i GP Kaštel
Minimalan broj putnika za putovanje: 35 osoba

Centar za postavke privatnosti