Jahanje

mm_jahanje

Jahanje

U Istarskom selu svega 18 km udaljenosti od Pule 2001. niknuo je Ranch Barba Tone. Od tada do danas dvadeset konja prenjelo je na svojim leđima stotine turista – jahača i nejahača. Velika većina ih se vraća, a zbog čega, otkrijte sami.

Vodit ćemo vas na višesatne izlete do mora gdje ćete imati jedinstvenu priliku plivati s ovim plemenitim životinjama. U cjelodnevnim izletima čeka vas i Vicina špilja koju ćete razgledati na konju. Za one koji žele znati više naučit će sve o istarskim povijesnim znamenitostima u najstarijem gradu najvećeg hrvatskog poluotoka – Nezakciju. Najizdržljivije vješte jahače čekaju uzbudljivi jednodnevni i višednevni trekinzi po cijeloj Istri i tijekom svih godišnjih doba.

PIC-NIC NA MORU
Jašući kroz divlju prirodu dolazimo do uvale “Blaz” gdje izvire pitka voda. Nakon piknika i obilaska starih mlinova, plivamo sa konjima u moru.

Trajanje: 9:00-16:00
Dužina staze: 30 km
Cijena: na upit
Minimalni broj osoba: 6

VICINA ŠPILJA
Polazimo s rancha jašući prema sjeveru kroz netaknutu prirodu prolazeći kroz šume, livade, poljane… Zemljani teren pogodan je za iskusne jahače ali i one koji to žele postati. Nakon jednog sata jahanja zaustavljamo se kod crkve sv. Petra i Pavla što je ujedno i najviša točka u našem kraju.
Zatim se spuštamo do špilje gdje s konjima ulazimo u samo njeno dno i vidimo stogodišnju igru vode na svodu. Konjima obiđemo mračnu špilju (moguće fotografiranje), pa izlazimo jašući van. Na povratku se zaustavljamo u selu Bateli kod našeg domaćina Mladena. Tamo nas čeka pršut, domaći kravlji sir, skuta i vino. Mladen se bavi uzgojem krava, tamo se možemo slobodno igrati s teladi ili pomusti kravu s četiri sise.Nakon pauze vraćamo se na ranch.

Trajanje: 4 sata
Dužina staze:
Cijena: na upit
Minimalni broj osoba: 6

SELO PRODOL
Jašemo kroz kotlinu i kameniti dio istočne Istre uz obilazak istarskih kažuna. Ova ruta je idealna za početnike gdje se nakon jednog sata jahanja ruča, a onda slijedi povratak na ranch drugom stazom.

Trajanje: 3 sata
Dužina staze: 10 km
Cijena: na upit
Minimalni broj osoba: 4

PANORAMA BAY BLAZ

Predivan panoramski izlet na istočnoj obali Istre. Krečući sa Rancha Barba Tone, nakon sat i pol jahanja stižete u Uvalu Blaz. Tamo možete piti svježu izvorsku vodu iz mnogih izvora koja okružuju stare mlinove.
Nakon obilaska starih mlinova jašete kroz more do puta koji vas vodi dva i pol sata kroz istarsku prirodu natrag na ranch.
Izlet je prigodan za srednje dobre i dobre jahače.
Izlet je dostupan tijekom cijele godine

Trajanje: 4 sata
Dužina staze: 12 km
Cijena: 500,00 kn
Minimalni broj osoba: 4

Centar za postavke privatnosti